Cóż to był za festiwal!

10.09.2018

Cóż to był za festiwal!

Mieszkańcy Częstochowy wprost uwielbiają browary rzemieślnicze i jedzenie serwowane przez food trucki – udowodnili to podczas trzeciej edycji Festiwalu Piwa. Na trzy dni plac Biegańskiego zmienił się w swego rodzaju kulinarne miasteczko i tętnił życiem!

Moda na piwa rzemieślnicze i kraftowe trwa w naszym kraju od kilku lat. Trunki warzone przez pasjonatów, z surowców wysokiej jakości, zyskały rzeszę fanów. Młodsi i starsi piwni smakosze chętnie poznają nowe browary i nie boją się próbować nowych, często zaskakujących kompozycji. Aby sprostać ich oczekiwaniom każde większe miasto organizuje specjalną imprezę dedykowaną amatorom tego rodzaju trunków. W roku 2016 do tego grona dołączyła Częstochowa. Zainteresowanie przeszło najśmielsze oczekiwania. Z każdą kolejną edycją przybywa uczestników. Nie inaczej było i tym razem. Wśród wystawców znaleźć można było browary i food trucki z całej Polski. Wielbiciele chmielowych przysmaków mogli więc spróbować najróżniejszych – niejednokrotnie niedostępnych na co dzień – gatunków. W sumie z kranów polało się kilkanaście tysięcy litrów piwa. Oprócz stoisk z rzemieślniczymi trunkami czy strefy food trucków odbyły się też pokazy warzenia piwa oraz IX Częstochowski Konkurs Piw Domowych Bractwa Piwnego.

 

Wszystkim wystawcom biorącym udział w trzeciej edycji Festiwalu Piwa serdecznie dziękujemy za stworzenie tak niepowtarzalnej atmosfery. Z tego miejsca chcemy również podziękować wszystkim odwiedzającym. Mamy nadzieję, że podczas kolejnej edycji spotkamy się w takim samym – lub większym – gronie! My już nie możemy się doczekać! Do zobaczenia!

  • kg
Najnowsze artykuły