Charytatywny Live Cooking, czyli żużel od kuchni!

22.02.2023

Charytatywny Live Cooking, czyli żużel od kuchni!

W niedzielę 12 marca kolejna edycja Live Cooking z zawodnikami Włókniarza Częstochowa. Żużlowcy wcielą się w rolę szefów kuchni i w asyście zawodowych kucharzy będą “na żywo” przygotowywać potrawy dla gości w hotelu Arche Częstochowa. To kulinarne wydarzenie będzie niepowtarzalną okazją dla prawdziwych fanów “czarnego sportu” oraz gotowania! Dochód ze sprzedaży biletów zostanie przekazany na wsparcie młodego sportowca – Oliviera Dłubały, który walczy z nowotworem złośliwym.

Organizatorami Live Cooking jest Arche Hotel Częstochowa oraz Włókniarz Częstochowa. Pierwsze takie wydarzenie miało miejsce w lutym 2020 roku. Wówczas dochód ze sprzedaży biletów oraz fartuchów kuchennych z podpisami gwiazd w całości został przekazany na rehabilitację byłego żużlowca – Kamila Cieślara.

Nadeszła pora na 2. edycję tego wydarzenia. Odbędzie się ona 12 marca, o godzinie 16:00 w hotelowej restauracji Arche Vita. Tym razem Arche Hotel i Włókniarz połączą siły, aby wesprzeć młodego sportowca – Oliviera Dłubałę, który walczy z nowotworem złośliwym. Olivier jest leczony w Instytucie Matki i Dziecka w Warszawie. Przyjmuje chemię według protokołu oraz dodatkową, bardzo kosztowną chemię celowaną, która nie jest refundowana przez NFZ, ale znacznie zwiększa jego szanse na wyleczenie.

Podczas gotowania zawodnikom oraz trenerowi Włókniarza będą asystować: Tomasz Jakubiak, czyli niesamowicie charyzmatyczny kucharz i dziennikarz kulinarny, a także szef kuchni Arche Vita – Mirek Kała wraz ze swoją ekipą. Imprezę poprowadzi z kolei jeden z najpopularniejszych komentatorów żużlowych – Tomasz Dryła!

Żużlowcy Lwów w asyście zawodowych kucharzy przygotują specjalnie dla Państwa “na żywo” 3 potrawy, które goście będą mogli spróbować. Ten wieczór będzie niepowtarzalną okazją dla prawdziwych fanów “czarnego sportu” oraz gotowania! Dodajmy, że będzie to niesamowita okazja do wspólnego spędzenia czasu z ulubionymi zawodnikami: możliwość rozmowy, pamiątkowe zdjęcia, autografy itp.

Cały przychód ze sprzedaży biletów i fartuchów z autografami zostanie przekazany dla Oliviera. Bilet będzie zawierał:

Kulinarne show. Live Cooking – żużel od kuchni.
Powitalny kieliszek wina.
3-daniowa kolacja serwowana.
Pakiet napoi bezalkoholowych: kawa, herbata, woda.
Niepowtarzalną okazję do zdobycia autografów i pamiątkowych zdjęć.

Cena biletu: 250 zł za 1 osobę. Rezerwacja miejsc i zakup biletów:

E-mail: rezerwacja@hotelczestochowa.com
Telefon: 34 34 74 074
WWW: TUTAJ.
Co? Live Cooking – żużel od kuchni!
Gdzie? Restauracja Arche Vita – Arche Hotel, Częstochowa, ulica Oleńki 20.
Kiedy? 12 marca 2023 (niedziela), godzina 16:00.

  • źródło: Włókniarz Częstochowa
Najnowsze artykuły