23.11.2023
McDonald’s przy alei Wolności znów otwarty. Restauracja zaprasza po modernizacji
Dzisiaj, tj. 23 listopada, franczyzobiorczyni Anita Bujanowska ponownie otworzyła dla gości restaurację McDonald’s przy alei Wolności 4/6 w Częstochowie. Tym samym, zakończyły się trwające od września prace związane z gruntowną modernizacją jednego z pierwszych lokali marki w Polsce. Restauracja wyróżnia się m.in. nietypowym rozwiązaniem okienka sprzedaży nocnej w weekendy.
Ponownie otwarty McDonald’s to jeden z trzech lokali na mapie Częstochowy zarządzany przez franczyzobiorczynię, Anitę Bujanowską. Po 30 latach istnienia, usytuowana w centrum miasta, tuż przy dworcu PKP restauracja, przeszła gruntowe zmiany uwzględniające oczekiwania gości i standardy marki w kontekście zrównoważonego rozwoju.
W dniu otwarcia restauracja McDonald’s w Częstochowie, postanowiła wesprzeć inicjatywę krwiodawstwa i zachęca wszystkich mieszkańców do uczestnictwa w akcji. Krwiobus będzie dostępny od godziny 10:00 do 13:00 przed restauracją. Każdy uczestnik akcji w ramach podziękowania za oddanie krwi otrzyma nagrodę. Na dawców krwi czekać będą zaproszenia na darmową kawę i ciastko w restauracji McDonald’s.
– Jestem niezwykle dumna, że mam przyjemność prowadzić jeden z najdłużej działających w kraju lokal, a dzisiaj otwieram ponownie jego drzwi w zupełnie innej odsłonie. Kompleksowa modernizacja obejmująca szereg działań, pozwoliła stworzyć nowoczesne miejsce z licznymi udogodnieniami dla gości i pracowników. Ważnym aspektem przebudowy restauracji są wdrożone rozwiązania technologiczne wspierające naszą planetę takie, jak recykling opakowań czy pompa ciepła zasilająca system grzewczy. Częstochowa w samym centrum miasta zyskała jasne, bezpieczne miejsce do spotkań towarzyskich, a także biznesowych – podsumowała Anita Bujanowska.
Lokal w Częstochowie przy alei Wolności 4/6 posiada okienko sprzedaży nocnej w weekendy – pierwsze tego typu rozwiązanie w restauracjach McDonald’s w Polsce. To ukłon w stronę miłośników nocnego życia, ale także turystów, którzy od 1 grudnia mogą zamówić w Maku w piątki i soboty przez całą dobę. Lokal zyskał również kawiarnię McCafe oraz pokój dla kurierów, który jest inwestycją w infrastrukturę wspierającą kanał sprzedaży z dostawą.
***
McDonald’s Polska rozpoczął działalność w 1992 roku, otwierając pierwszą restaurację w Warszawie. Obecnie w Polsce działa ponad 520 restauracji sieci, które zatrudniają ponad 31 000 osób. Prawie 90% z nich to obiekty prowadzone przez 89 niezależnych przedsiębiorców w oparciu o umowę franczyzy z McDonald’s.