Nadziewane pierniki mogą uczulać!

03.06.2022

Nadziewane pierniki mogą uczulać!

Główny Inspektorat Sanitarny poinformował o stwierdzeniu obecności alergenu – białka migdałowego w jednej partii pierników z nadzieniem. Osoby uczulone na migdały nie powinny ich spożywać, bo mogą wystąpić u nich reakcje alergiczne.

Alergen białka migdałowego został wykryty w piernikach z nadzieniem kremowym o smaku orzecha laskowego. Spożycie produktu przez osoby uczulone na migdały może wywołać u nich wystąpienie reakcji alergicznej.

Szczegóły dotyczące produktu:
Nazwa produktu: Pierniki z nadzieniem kremowym Orzech laskowy

Numer partii: L1293147A

Data minimalnej trwałości: 07.2022

Producent: Fabryka Cukiernicza Kopernik S.A., ul. Żółkiewskiego 34, 87-100 Toruń

Producent Fabryka Cukiernicza „Kopernik” S.A. podjął decyzje o wycofaniu kwestionowanego produktu od odbiorców. Odbiorcy zostali poinformowani o możliwości zwrotu kwestionowanego produktu. Organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej monitorują proces wycofywania prowadzony przez producenta.

  • kg
Najnowsze artykuły